Webshop

Je wil lopen met als focus gezondheid en gezelligheid? Mogelijkheden zat!

Start 2 Run

Je bent een beginnende loper en wil op een gezonde manier opbouwen naar 5 km?
Onze clubs organiseren regelmatig Start 2 Run reeksen.
Ben je al een gevorderd loper? Dan kan je terecht in de 10km- of de 15km-loopgroep.

Start 2 Run kalender Download hier de Start2Run met Evy Running App Draaiboek voor Start 2 Run-organisatoren Handleiding aanvraag Start 2 run en aangeven deelnemers Sjabloon voor bulck-import in Alabus (vanaf 25 dlnrs) Start 2 Run logo Voorbeeldschema's 5km - 10km - 15km

RunMindful

Als sportfederatie werken we aan het mentaal welbevinden van iedere sporter en daarom promoten we vanaf 2021 in samenwerking met Sport Vlaanderen het mindfulrunnen, zowel voor recreatieve als voor competitieve lopers.

Algemene info Nieuws en evenementen Infosessie Mindfulrunnen - youtube Koen Naert over zijn mindfulrun-ervaringen - youtube Opleiding RunMindful-begeleider Interesse in de opleiding? Meld je hier aan! Handboek "In 10 stappen starten met mindful running" Werkboek bij het handboek "In 10 stappen starten met mindful running"

Trailrunning

Wat is trail running?
Waar vind ik trailparcours?
Welke soorten trails bestaan er?

Info over trailrunning World mountain running association

Loopomlopen

Sport Vlaanderen maakt samen met provinciale sportdiensten werk van bewegwijzerde loopomlopen en natuuromlopen. Minimum 80% van deze omlopen is op onverharde wegen en bermen.

Overzicht van de loopomlopen en de natuuromlopen in Vlaanderen Activiteit op de Loopomlopen. Doe mee! Looproutes in Brussel Looproutes in Gent Looproutes Antwerpen

Oriëntatielopen

Oriëntatielopen kan een aangename afwisseling zijn in het afstandslopen en kan van jongs af aan tot op oudere leeftijd, op elk niveau beoefend worden.

Meer info

Nieuws