Webshop

Sinds het zomerseizoen 2021 zien jeugdwedstrijden er enigszins anders uit. Voor het eerst kunnen ook kangoeroes deelnemen aan pistewedstrijden. Samen met deze vernieuwing werd ook de competitie voor benjamins onder de loep genomen en zijn we tot een vernieuwd concept gekomen voor deze twee leeftijdscategorieën.

Ontdek het handboek en de wedstrijdgids

Outdoor
We hebben de volledige vernieuwing met alle aanpassingen uitgeschreven in het handboek wedstrijden kangoeroes & benjamins, met onder meer een draaiboek voor organisatoren, toelichting bij alle wedstrijden en een overzicht van alle benodigdheden.

Er werd ook een wedstrijdgids uitgewerkt over de twee wedstrijdsets en de disciplines. Deze wedstrijdgids kan je zie als een Short Guide van het nieuwe wedstrijdconcept en is niet alleen bedoeld voor de trainers, clubbestuurders en/of juryleden, maar we hopen ook dat atleten en vooral hun ouders deze wedstrijdgids kunnen lezen en begrijpen waar we naartoe willen.

Veldlopen
Ook tijdens het veldlopen verandert één en ander. Zowel Kangoeroes als Benjamins zullen vanaf november 2021 met voorlopers hun competitie afwerken. Er is geen podium en er worden geen uitslagen opgemaakt. Elk kind krijgt bij aankomst hetzelfde aandenken én een sticker om in het persoonlijke paspoort te kleven. Kangoeroes lopen tussen 500 en 600m en mogen hiervan 100m vrij lopen, benjamins lopen tussen 500 en 700m en mogen 200m vrij lopen. de voorlopers vertrekken op een tempo dat alle kindjes kunnen volgen en na de eerste 100m drijven ze het tempo rustig op tot het punt waar er vrij gelopen mag worden. 

Indoor
De indoorwedstrijden worden volgens hetzelfde principe georganiseerd als outdoorwedstrijden. Er is enkel een verschil in aanbod van de disciplines. Volgende disciplines staan op het programma tijdens een indoorwedstrijd.
Kangoeroes: 30m sprint - ver of hoog - stoten - 10x30m aflossing*
Benjamins: 40m sprint of 40m hindernisloop - ver of hoog - stoten - 10x40m aflossing*

* de organisator mag vrij kiezen welke disciplines ze aanbieden, het blijft wel verplicht om de 3 individuele disciplines + aflossing aan te bieden.
Voor de praktische organisatie en richtlijnen verwijzen we naar het (outdoor) handboek.

Soorten jeugdmeetings 

Verenigingen kunnen vanaf nu drie soorten jeugdmeetings organiseren:

  • Jeugdmeeting KAN-BEN
  • Jeugdmeeting KAN-MIN
  • Jeugdmeeting/jeugdmeerkamp PUP-MIN

De organisatie van een jeugdmeeting/jeugdmeerkamp PUP-MIN wijzigt niet, maar kan uiteraard in functie van de jeugdmeeting KAN-BEN wel herbekeken worden door de organisator. 

FAQ nieuwe wedstrijdvorm - Veelgestelde vragen

Een antwoord op veelgestelde vragen kan je terugvinden in het overzicht FAQ nieuwe wedstrijdvorm - Veelgestelde vragen. Daarin worden organisatorische vragen, vragen over disciplines en vragen over het materiaal beantwoord. Heb je na het lezen van het handboek en de veelgestelde vragen toch nog vragen? Neem dan contact op met Liesl, liesl@atletiek.be of 02/474 72 21 (telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9u00 en 16u00).

Voorbeelden programma's-uurroosters met jury

Verenigingen die een jeugdmeeting met KAN tem MIN organiseren wensen we te ondersteunen door 4 verschillende scenario's (zie verschillende tabbladen) aan te bieden in programma, uurrooster en het aantal nodige juryleden. Op deze manier willen we aantonen dat de organisatie van een jeugdmeeting met alle leeftijden haalbaar kan zijn op één namiddag.

We hebben bij de uitwerking van deze scenario's rekening gehouden met verschillende soorten piste indelingen die bestaan. 
Dit zijn uiteraard enkel voorbeelden en is er geen enkele verplichting om één van deze scenario's over te nemen voor de eigen organisatie. Elke vereniging kan en mag zijn eigen programma en uurrooster op basis van de eigen mogelijkheden aanpassen.

Wil je graag je planning laten nakijken op haalbaarheid dan mag je dit altijd doorsturen naar Liesl, liesl@atletiek.be 

Webinars

Aangezien het nieuwe wedstrijdconcept heel wat veranderingen met zich meebrengen en er wellicht nog heel wat vragen zijn bij trainers, atleetjes en ouders alsook bij wedstrijdorganisatoren, juryleden en medewerkers voorzien we een aantal webinars. Indien je een webinar niet live hebt kunnen volgen dan je deze herbekijken via onderstaande link.

De webinar voor trainers (en ouders) van 15 maart 2021: klik HIER
De webinar voor juryleden en medewerkers van 24 maart 2021: klik HIER

Aankoop materialen voor de organisatie van de nieuwe jeugdmeeting Kan-Ben

De Vlaamse atletiekliga heeft met AMO sport een lokale partner gekozen voor het aanbieden van het wedstrijdmateriaal voor jeugdmeetings met kangoeroes en benjamins.

Dankzij een groepsaankoop kunnen we mooie kortingen aanbieden op de particuliere prijzen.

Daarenboven kunnen we dankzij een projectsubsidie van Sport Vlaanderen ook tijdelijk nog een extra korting aanbieden op de grootste materialen à rato van één per club.

Hoe bestellen?

De bestelperiode is afgesloten maar wie alsnog een (bij)bestelling wil plaatsen kan hiervoor contact opnemen met Liesl, liesl@atletiek.be, plaats zeker geen bestellingen rechtstreeks bij AMO sport want dan kunnen we de kortingen niet garanderen.

Alle bestelde materialen worden gratis geleverd.

Meer informatie te verkrijgen bij Liesl

Nieuwe wedstrijdvorm kangoeroes & benjamins
FAQ nieuwe wedstrijdvorm - Veelgestelde vragen

Nieuws