Webshop

Terwijl zaterdag in Londen de wereldkampioenschappen al een dagje onderweg zijn – met twee belangrijke aanvangsdagen voor ons land – hoeven we aan deze kant van het Kanaal niet verstoken te blijven van enige actie. Zaterdag is de Memorial Jos Verstockt in Lier alvast een aanrader en op de weg staat dan het BK 10 kilometer in Lokeren in de kijker.

De Athletic Classic Meeting van LYRA leunt dicht bij een Flanders Cup status aan en dat zal zaterdag niet anders zijn. Internationale minima nastreven is niet meer mogelijk, maar de wedstrijden – zowel bij de Alle Categorieën als in de onderscheidelijke leeftijdscategorieën – bieden elke deelnemer een mooi vooruitzicht om in de buurt van de persoonlijke verwachtingen te geraken. Deze organisatie herbergt ook het BK 5000m voor atleten met een handicap. Bekijk hier alle info over de Memorial Jos Verstockt.

Diezelfde zaterdag wordt ook een hoogdag voor Daring Lommel. De werken aan de atletiekbaan liggen achter de rug en de open avondmeeting kan dus op spiksplinternieuw tartan afgewerkt worden.

Drie atletiekmeetings op zondag, met de Snoepzakkenmeeting van Kapellen, dat is een open meeting met jeugd waarbij ook het open provinciaal steeplekampioenschap wordt betwist. In Peer (AVT) is er de Trofee Pater Vandenberk, een jeugdmeeting, en in Aalter de open Bothameeting.

Ook geen gebrek aan midweekmeetings volgende week, met op woensdagavond open meetings in Herentals en in Ninove. Donderdagavond organiseert Waasland in thuishaven Sint-Niklaas nog een jeugdmeeting.

In de wegatletiek begint augustus op vrijdagavond met de Driegehuchtenjogging in Retie (ARAC). Langste afstand is er 15K. Zaterdag pakt AV Lokeren uit met het Belgisch kampioenschap 10K op de weg. Vorig jaar werd dit kampioenschap voor het eerst georganiseerd en het bleek meteen een voltreffer met heel wat kwaliteit én kwantiteit. Het zal zaterdagnamiddag niet anders zijn, want zowel bij de vrouwen als bij de mannen heeft de top tien van vorig jaar zich (op twee atleten na) opnieuw aangemeld. Bovendien start met Koen Naert/RESC ook een Olympiër die zijn WK-marathon van zondag vrijwillig aan zich voorbij laat gaan. Titelverdedigers Hanne Vandenbussche/AVR en Nick Van Peborgh/ACBR proberen zichzelf op te volgen. Lokeren staat in elk geval paraat voor een onberispelijke organisatie. Bekijk hier alle info over dit BK dat ingekapseld zit in de jaarlijkse Optiek Sonck Streetrace.

Zondagnamiddag is er in De Pinte (KAAG) de Moerkensheidejogging (max. 10K) en maandagavond pakt AVZK uit met de stratenloop van Booischot-Statie. In deze 28ste editie, is 10,3K de langste afstand.

Auteur: Michel JORDENS
Publicatiedatum: 02/08/2017
Locatie: Brussel