Webshop

Vier veldlopen - drie klassiekers plus een nieuwkomer  - vormen een laatste aanloop richting de Roeselaarse selectiewedstrijd voor het EK. Al ligt natuurlijk niet iedereen wakker van een uitstap richting Tilburg op 9 december.

Liefhebbers van flinke hellingen en dito afdalingen kunnen zondag in het Kortenbergse bos terecht en ze zullen er minder oog hebben voor de bomen die zich momenteel in hun mooiste herfstgewaden wentelen. Minder hellingen rond het Sportcentrum van de Rooienberg in Duffel. Vanzelfsprekend zullen de plaatselijke specialisten opnieuw mee de hoofdviool spelen in deze organisatie die al 66 kaarsjes op de verjaardagstaart heeft staan. Zeer veel volk verwacht AC Deinze zondag ook in de Brielmeersen. Deze grote prijs van Oost-Vlaanderen lokt elk jaar een pak deelnemers en behoort zonder twijfel tot de drukst bijgewoonde crossen van ons land. Olympic Brugge brengt nieuw leven in het (West-) Vlaamse veldloopwereldje. In het Veltembos van Sint-Kruis zal zondagnamiddag  de eerste editie van de Brugse veldloop worden afgewerkt.

AV Roeselare zoekt het een week voor de CrossCup op de weg: zaterdag organiseert AVR de Westlaanrun, met een prestatieloop van 10K als langste afstand.

Het indoorgebeuren speelt zich dit weekend af in de provincie Antwerpen. AC Herentals pakt zaterdag in het sportcentrum aan de Vorselaarsebaan uit met een gesloten indoor jeugdmeeting en op zondag vinden alle leeftijdscategorieën hun gading in de Hobokense Sportschuur van Fort 8 bij de tweede Superkrack van HAKI..

Auteur: Michel JORDENS
Publicatiedatum: 14/11/2018
Locatie: Brussel