Webshop

Net zoals onze clubs organiseert ook de Vlaamse Atletiekliga atletiekkampen tijdens de vakantieperiodes. Sinds het laatste Overlegcomité weten we dat sportkampen (met overnachting) tijdens de vakanties hoogstwaarschijnlijk mogen plaatsvinden. Heb je nog geen plannen tijdens de vakantie en heb je zin in atletiek? Neem dan deel aan een van onze atletiekkampen!

Atletiekkampen voor benjamins, pupillen & miniemen

De Vlaamse Atletiekliga organiseert twee soorten atletiekkampen. Als eerste kampen voor benjamins, pupillen en miniemen (°2013 - °2008). De doelstelling van deze kampen is de motorische vaardigheden van de jongeren te ontwikkelen en de basistechnieken van de verschillende atletiekdisciplines aan te leren of te verfijnen. We bieden een mix aan van spel, oefenvormen en technische opdrachten om de verschillende atletiekproefjes (beter) onder de knie te krijgen. Het gaat om sportkampen, geen stages. Er zal dus op het niveau van de kinderen worden gesport. We willen de deelnemers een fijne sportweek aanbieden. De kampen worden begeleid door ervaren en gediplomeerde trainers in samenwerking met Sporta.

Het kampje in de paasvakantie is reeds volzet. Er zijn wel nog plaatsen vrij voor deze kampen tijdens de zomervakantie: 

 • 18 - 23 juli
 • 1 - 6 augustus
 • 22 - 27 augustus

Alle kampen vinden plaats in Tongerlo en er wordt ook gewerkt met een reservelijst voor volzette kampen. Het volledige overzicht vind je hier terug. 

Atletiekkampen vanaf cadetten

Daarnaast organiseren we ook kampen vanaf cadetten (°2007 - °2004). De doelstelling van deze kampen is de techniek te verfijnen om zo op termijn de prestaties te kunnen verbeteren. De voorwaarde voor deelname is minimaal tweemaal per week trainen en in de gekozen discipline de basistechniek vlot kunnen uitvoeren. De stages worden begeleid door ervaren en gediplomeerde trainers. 

Voor deze kampen zijn zowel tijdens de paas- als zomervakantie nog plaatsen beschikbaar in de volgende disciplinegroepen:

 • 12 - 16 april - Oordegem 
  • Afstandlopen of meerkamp
 • 2-6 augustus - Blankenberge
  • Afstandlopen, sprint of sprint-springen
 • 23-27 augustus - Herentals
  • Sprint-horden

Ook voor deze kampen wordt gewerkt met een reservelijst voor volzette kampen en het volledige overzicht vind je hier terug. 

Auteur: Secretariaat Vlaamse Atletiekliga
Publicatiedatum: 16/03/2021
Locatie: Brussel