Webshop

De beste Belgisch atleten verzamelden dit weekend in het Koning Boudewijnstadion voor het BK alle categorieën. Stijn Baeten ging er in de 800m met brons naar huis, Eline Berings op de hoge horden met zilver en Bram Ghuys in het hoogspringen met goud.

Bram Ghuys/OEH pakte zondag in het hoogspringen al zijn vijfde nationale titel bij de grote jongens. Hij ging in Brussel over 2m13. Nog altijd niet de hoogte waar hij voor werkt, maar het gevoel was wel beter dan het dit seizoen al geweest was. “Eindelijk ging ik eens foutloos tot en met 2m13. Daarna ging ik meteen door naar 2m20, maar dat was nog te hoog gegrepen. Hopelijk ben ik vertrokken nu.”

Eline Berings/RCG behaalde zoals verwacht zilver na Anne Zagré/RESC in de 100 meter horden. Ze finishte in 13”32. Op voorhand had ze gehoopt om veel harder te gaan op de snelle piste van de Heizel, maar een hamstringblessure strooide de afgelopen weken roet in het eten. "Een contractuurtje hield mij de volle twaalf dagen aan de kant. Dan is het eigenlijk heel goed dat ik hier nog zo dicht bij Anne eindig,” aldus een al bij al tevreden Eline. “De omstandigheden waren ook niet goed: de wind draaide tijdens onze wedstrijd. Ik geloof echt nog altijd dat ik nog veel harder kan dit seizoen. Ik doe nog vier wedstrijden voor de selectieperiode voor het WK afloopt, en ben er van overtuigd die 12”98 kan. Maar ik neem het zoals het komt. Ik ga me niet druk maken.” Eline loopt de volgnde weken nog in Brussel, Ninove, Luik en Heusden.

Stijn Baeten/DCLA pakte in de 800m BK-brons in 1’49”75. Gezien de stevige tegenstand en de moeizame afgelopen weken, kon hij niet anders dan tevreden zijn. “Dit is een opsteker na een hoop tegenvallers. Ik doe hier ook drie plaatsen beter dan vorig jaar. De laatste 200m liet ik ze wel te makkelijk komen, waardoor ik bij het ingaan van de eindspurt te ver zit. Anders kom ik misschien nog dichter bij de titel. Ik hoop nu dat ik gelanceerd ben.” De volgende wedstrijd het programma van Stijn is de 800m in Ninove.

Auteur: Milan AUGUSTIJNS
Publicatiedatum: 02/07/2017
Locatie: Brussel