Webshop

In het Nederlandse Helmond opende Renée Eykens dinsdag haar zomerseizoen. Ze koos er meteen voor haar geliefkoosde 800 meter, en kwam uit bij 2:03.92.

Heel ver van de 2:02.50 die ze nodig heeft voor het EK in Berlijn bleef Renée Eykens/KAPE bij haar seizoensopener niet, en dat terwijl ze er in de tweede wedstrijdhelft helemaal alleen voorstond. De concurrentie finishte op meer dan een straatlengte achterstand, en toch was de Europese beloftekampioene niet honderd procent tevreden.
 
"Ik moet eerlijk toegeven dat ik op iets beter had gehoopt. Maar ik heb veel geleerd dat ik meeneem naar mijn volgende 800 meter. Er is nog werk aan de winkel. De eerste wedstrijd is het altijd een beetje zoeken. Wat is het juiste tempo? Hoe deel ik in? Hoever sta ik? Wat is een goede doorkomsttijd? Daarom koos ik ervoor om voor Rehlingen op 20 mei al een andere 800m in de benen te hebben."
 
De voet die Renée nu al enkele maanden parten speelt, overleefde de test goed. "Ik had voor het eerst weer spikes aan sinds mijn laatste wedstrijd van het winterseizoen, dus het was afwachten. Ik ben blij dat mijn voet goed reageert. Hopelijk kan ik hem onder controle houden, en zo stilaan weer meer snelheidswerk in mijn training opnemen. Ook met mijn knie moet ik rekening houden. Ik doe veel oefeningen om de structuren in voeten en knieën sterken te maken, maar dat vraagt tijd."
 
Op de Beker van Vlaanderen treedt Renée voor haar club Kapellen aan in de 400 en de 4x400 meter.
Auteur: Milan AUGUSTIJNS
Publicatiedatum: 09/05/2018
Locatie: Brussel