Webshop

Twee A-elites van de Vlaamse Atletiekliga kozen bij de IFAM voor de 1500m. Isaac Kimeli/OEH en Stijn Baeten/DCLA blikken met verschillende gevoelens terug op die race in Oordegem-Lede.

Isaac Kimeli zat in het begin van de 1500m-wedstrijd, die met veel tempowissels verliep, iets verderop, maar kon goed opschuiven en had een sterke laatste ronde. Hij finishte als 5de in 3'37"84, net na Peter Callahan/RESC (3'37"57). Die slotronde maakte dat Isaac met een goed gevoel huiswaarts keerde. “Dit ging veel beter dan vorige week. Ik ben honderd procent zeker dat ik dit seizoen een persoonlijk record ga lopen, want deze wedstrijd was verre van ideaal. Ik voelde me in de laatste ronde echt nog sterk en denk dat ik misschien volgende week in Nijmegen mijn persoonlijk record al aankan.”

Stijn Baeten ging volledig tegen zijn eigen voornemen in, meteen achter de tempomaker aan, en moest dat aan het eind zwaar bekopen met een eindchrono van 3'49"79. “Ik had nochtans een goeie dag, maar ik laat mij in het begin helemaal naar voren duwen en kom aan de 400m onder de 55 seconden door, belachelijk snel. Toen ik in die positie liep, moest ik wel doorzetten, maar ook mijn passage van 1’55" aan de 800m was veel te snel. Ik heb vandaag echt alles gedaan wat ik niet moest doen en heb het helemaal zelf verpest. Op de Putbosmeeting moet ik rond de 3’40" kunnen uitkomen.”

Ook  nationaal kampioen Pieter Claus/EA (10de in 3'39"59) en Baetens'  trainingsmakker Ali Hamdi/DCLA (11de in 3'40"83) finishten nog voor Stijn.

Bekijk hier de resultaten van de IFAM.

Auteur: Milan AUGUSTIJNS
Publicatiedatum: 27/05/2017
Locatie: Oordegem-Lede