Webshop

Isaac Kimeli houdt ondanks het gemiste WK een overwegend positief gevoel over aan zijn zomerseizoen.

Na een winterseizoen waarin hij in de CrossCup maar één keer geklopt werd en Europees beloftekampioen werd, had Isaac Kimeli/OEH torenhoge verwachtingen over zijn daaropvolgende zomerseizoen. Hij moest en zou de WK-limiet van 3.36.00 slopen, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan.

"Het moest het absolute hoogtepunt van mijn seizoen worden, en ik was bijzonder ontgoocheld dat ik er in Londen niet bij kon zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ik het in de benen had, maar kwam nooit in de juiste wedstrijd terecht." Isaac kwam inderdaad amper in een koers binnen waar er onder de limiet gedoken werd.

Zijn goeie gevoel op training geven hem, samen met zijn besttijd van 3'37''66 van in Heusden en vooral het feit dat hij verschillende keren ruim onder de 3'40 dook, toch vertrouwen. "Al bij al ben ik nog tevreden van mijn seizoen. Op naar de winter, waar het EK cross opnieuw het hoofddoel wordt."

De winter zal er wel iets ander uitzien dan de voorbije jaren. Begon Isaac meestal al op 1 augustus aan zijn wintertrainingen, rekte hij zijn zomer nu tot en met de Memorial Van Damme. Daardoor is de kans dat hij op het EK begin december al in topvorm verkeert, iets kleiner. De 23-jarige CrossCuplaureaat neemt aan alle manches in het veld deel, behalve in Mol. Dan is hij op stage in Zuid-Afrika.

Auteur: Milan AUGUSTIJNS
Publicatiedatum: 02/10/2017