Webshop

CORONA UPDATE: VELDLOPEN VOOR JEUGDATLETEN OPNIEUW MOGELIJK

Het Overlegcomité heeft beslist om de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus voorlopig te verlengen. Als gevolg van deze beslissing wordt de competitiestop voor atleten vanaf de categorie cadetten verlengd tot 31 januari 2021. De Vlaamse Atletiekliga besliste wel om de competitiestop voor veldlopen voor jeugdatleten vanaf 23 januari 2021 op te heffen, waardoor jeugdveldlopen opnieuw mogelijk zijn.

De kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen kunnen vanaf 23 januari 2021 opnieuw aan officiële veldlopen deelnemen. Voor de organisatie van jeugdwedstrijden moet wel rekening worden gehouden met enkele voorschriften om de wedstrijd coronaproof te maken. Zo geldt een beperking van 50 jeugdatleten per reeks en mag slechts 1 huisgenoot per deelnemer aanwezig zijn. Clubs die graag een jeugdwedstrijd willen inrichten, moeten het programma en tijdschema ook eerst doorsturen naar de Vlaamse Atletiekliga (via Josefien) ter goedkeuring. Meer informatie over het organiseren van een veldloop voor jeugdatleten onder de huidige maatregelen vind je terug in het draaiboek “Safe Crossing” dat je kan terugvinden op onze website.

Het Overlegcomité vergadert opnieuw op 22 januari om de impact van de feestdagen en terugkerende reizigers te evalueren. Daardoor wordt de competitiestop van indoorwedstrijden voor alle leeftijden en outdoorwedstrijden voor atleten vanaf de categorie cadetten met twee weken verlengd in afwachting van eventuele beslissingen van het Overlegcomité.
Meer info over de huidige maatregelen en de impact op de atletieksport vind je terug op Corona & atletiek.

WINTERKALENDER 2021

De CrossCup in Hannuit op 24 januari is geannuleerd.

FEDERALE ZOMERKALENDER 2021

Het KvV A.C. te Lebbeke wordt verplaatst van zaterdag 15 mei 2021 naar zondag 16 mei 2021.

GROEPSAANKOOP WEDSTRIJDMATERIAAL KAN-BEN

De Vlaamse Atletiekliga heeft met AMO Sport een lokale partner gekozen voor het aanbieden van het wedstrijdmateriaal voor jeugdmeetings met kangoeroes en benjamins. Dankzij deze groepsaankoop kunnen we mooie kortingen aanbieden ten opzichte van de particuliere prijzen. Daarenboven kunnen we dankzij een projectsubsidie van Sport Vlaanderen ook tijdelijk nog een extra korting aanbieden op de grootste materialen à rato van één per club.

Hoe bestellen?
Bestellingen kunnen geplaatst worden via deze link
Opgelet: de kortingen zijn maar beperkt geldig en enkel verkrijgbaar door bestelling via de Vlaamse Atletiekliga. Bestellingen rechtstreeks bij AMO Sport worden aangerekend aan de particuliere prijzen. Alle bestelde materialen worden gratis geleverd. Bestellen kan tot 28/02/2021. De levertijd is afhankelijk van de besteldatum en de beschikbare voorraad. Wie het materiaal nog voor het zomerseizoen wil ontvangen wacht best niet te lang met bestellen.
Meer informatie te verkrijgen bij Liesl Van Barel, 02/47.47.221.

ATLETIEKKAMPEN IN JE VERENIGING

Wil je als club graag atletiekkampen promoten? Dat kan door het aanvraagformulier in te vullen en per mail te bezorgen aan sportkampen@atletiek.be. De info wordt dan op onze website geplaatst  én het kamp is meteen ook in orde voor de verzekering.

Bekendmaking via Alabus kan ook: maak hiervoor een nieuw event aan -> cluborganisatie -> atletiekkamp en vul zoveel mogelijk gegevens in. Let wel, deze info zal niet op de website worden geplaatst om te promoten. We promoten zowel jeugdkampen als jongerenstages als deze open staan voor leden van andere clubs en/of voor niet-leden. Via het jeugdsportfonds kunnen eveneens punten verdiend worden met de organisatie van atletiekkampen/stages.

CLASSIFICATIE VAN ATLETEN MET EEN FYSIEKE BEPERKING

De volgende classificatiesessie voor atleten met een fysieke beperking is vastgelegd op zaterdag 27 maart 2021 in Antwerpen. Hier vind je meer info. Voor verdere informatie kan je steeds terecht bij Sofie Meneve van Parantee-Psylos.

AANVRAAG IPC-ERKENNING BIJ AMH-WEDSTRIJDEN

Een wedstrijd in Vlaanderen of Brussel door IPC (International Paralympic Committee) laten erkennen, zorgt ervoor dat de resultaten van de G-deelnemers mét geldige IPC-licentie:

  • doorstromen naar de IPC-kwalificatieranglijsten, bv. EK-kwalificatieranglijst
  • doorstromen naar de wereldranglijsten (internationale classificatie atleet vereist)
  • doorstromen naar de recordlijsten, bv. wereldrecordlijst (internationale classificatie atleet en dopingcontrole tijdens wedstrijd vereist)

Indien je dus wedstrijden organiseert voor Paralympische elite-atleten (AMH-atleten met internationaal statuut) dan is het belangrijk om die IPC-erkenning aan te vragen via Parantee-Psylos. Hier vind je de aanvraagprocedure voor een IPC-erkenning van je AMH-wedstrijd én de nodige opvolging van de resultaten.

(OVERWEGEND) DIGITALE OPLEIDING INITIATOR RUNNING

Info te bezorgen aan de loopbegeleiders van je club!
De opleiding Initiator Running start vanaf 19 januari opnieuw online. Via webinars, videochats, zelfstudie en opdrachten word je door de opleiding geloodst. Bij de eerste digitale pilootopleiding, die in het najaar 2020 startte, kreeg we zeer positieve feedback. Deze was ook al snel volzet waardoor we een nieuwe opleiding opstartten die in het voorjaar verloopt.

Als cursusplaats is Kortrijk opgegeven maar gezien de digitale context kunnen geïnteresseerden van heel Vlaanderen deelnemen. Er zijn 4u praktijk didactiek en 4u examen van de praktijk voorzien die fysiek zullen doorgaan maar deze zullen, op basis van de woonplaats van de cursisten, verspreid in Vlaanderen georganiseerd worden.

Meer info over de opleiding kan je hier terugvinden. De lessen zijn hoofdzakelijk voorzien op dinsdag- en donderdagavonden. Bekijk hier het lessenrooster. Inschrijving gebeurt via deze link bij de Vlaamse Trainersschool.

Wie eerder een Initiator opleiding volgde is vrijgesteld van module 1, wie een pedagogisch diploma heeft (onderwijs) is vrijgesteld van de didactiek in module 1, mensen met een opleiding van het Rode Kruis of een andere medische opleiding kunnen vrijgesteld worden van delen het vak Veilig Sporten. Deze vrijstellingen worden aangevraagd bij de Vlaamse Trainersschool via Nancy Schelstraete.

Auteur: Nick Janssens
Publicatiedatum: 15/01/2021
Locatie: Brussel