Webshop

CORONA UPDATE: GEEN INDOORKAMPIOENSCHAPPEN MEER DIT SEIZOEN

De Allianz Belgian Indoor Championships werden zoals verwacht het laatste Belgische kampioenschap van dit indoorseizoen. De Belgische kampioenschappen voor cadetten/scholieren en juniores/beloftes, dat onder voorbehoud op de kalender bleef, worden nu geannuleerd. Daarmee verschaft de KBAB duidelijkheid over de nationale kampioenschappen.

Het BK voor cadetten en scholieren stond gepland op zaterdag 6 maart in Louvain-la-Neuve en het BK voor juniores en beloftes op zondag 14 maart in Gent. De hoop leefde dat er tegen die data versoepelingen van kracht waren die het mogelijk maakten om de kampioenschappen alsnog te laten plaatsvinden. Aangezien we geen versoepeling van de maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus mogen verwachten de komende weken, is beslist om deze kampioenschappen definitief te annuleren. Dat betekent ook meteen het einde van het nationale indoorseizoen.

VERBOD OP GEORGANISEERDE SPORTWEDSTRIJDEN TOT 1 APRIL 2021

Als gevolg van de aanhoudende coronacrisis wordt het winterseizoen 2021 eentje van beperkte omvang. Het Overlegcomité besliste om de huidige maatregelen te verlengen tot 1 april 2021. Het verbod op georganiseerde sportwedstrijden, zoals omschreven in het Ministerieel besluit, werd bijgevolg ook verlengd.

Naast de verlenging van de maatregelen werd ook de versoepeling om wedstrijden voor kinderen met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) te organiseren ook opgeschort. Tot 1 april is het bijgevolg niet mogelijk om wedstrijden te organiseren voor zowel kinderen tot 13 jaar, jongeren vanaf 13 jaar tot en met 18 jaar en voor personen vanaf 19 jaar. De enige uitzondering die de overheid momenteel toelaat voor de atletieksport zijn wedstrijden voor topsporters met het oog op kwalificatie voor het EK indoor of de Olympische Spelen.

Gevolg is dat het BK veldlopen Masters van 14 maart 2021 wordt afgelast. Komende zondag vindt het BK veldlopen nog plaats in Brussel en het weekend nadien vinden de Europese indoorkampioenschappen plaats in het Poolse Torun. Daarna kijken we samen met de hele atletiekgemeenschap uit naar het zomerseizoen 2021. We gaan ons uiteraard maximaal inspannen om opnieuw wedstrijden te kunnen aanbieden aan alle atleten, ook al is de kans reëel dat we nog steeds rekening zullen moeten houden met beperkingen vanwege de aanhoudende coronacrisis.

VERSLAGEN

Je kan het verslag van volgende vergadering terugvinden op onze website:

Auteur: Nick Janssens
Publicatiedatum: 24/02/2021
Locatie: Brussel