Webshop

De eerste zomerse zonnestralen warmden in Kessel-Lo ook de Gaston Roelants Arena op tot een leuke atletieklocatie. Zelfs enkele nationale toppers lieten niet na om hier aan hun seizoen te beginnen. Zo maakten lokale sprinter Andreas Vranken en hoogspringer Lars Van Looy/VAC al behoorlijk wat indruk.

Wie ook indruk maakte, waren de sprinters van AK Grimbergen. Cadet Seppe De Vuyst (11”75) en scholier Abel Moortgat (11”37), die z’n clubgenoot Timber Huysmans met slechts enkele duizendsten van een seconde voorbleef, waren de toonaangevers van het blauw-witte sprintlegioen. Bij de seniores stond echter geen maat op Andreas Vranken/DCLA die zijn zomer nooit sneller begon dan met zijn 10”60 in de series. De Belgische kampioen was uiteraard ook de snelste in de finale, waarbij hij het voorzichtiger aan deed met 10”72. Veelbelovend alvast.

Dat mag ook Lars Van Looy/VAC zeggen. De Vilvoordse eerstejaarsbelofte nam in het hoogspringen zelfs de maat van trainingsmakker Bram Ghuys/OEH (2m11). Zijn 2m16 is zelfs net voldoende voor een startbewijs aan het EKu23 in Zweden (en de Universiade in Napels). Nu gaat Lars zich nog even  verder concentreren op zijn studies LO in Gent en hoopt dan later zijn nieuwe PR nog een trapje hoger te leggen.

Een andere Vilvoordenaar, meerkamper Niels Pittomvils, begon zijn seizoen in de werpcirkel. Niet zo eenvoudig in de thuisbasis van sterke Leuvense specialisten. Zo moest Niels tevreden zijn met twee derde plaatsen: 13m74 met de kogel na DCLA-ers Ilya Defrère (15m36) en Kasper Verbeylen (14m33) en 43m99 met de discus na een ander samengesteld Leuvens duo Edwin Nys (51m05) en nogmaals Ilya Defrère (50m16). Voor Pittomvils een allesbehalve mislukte start na een moeilijk indoorseizoen.

Bij de vrouwen maakte Jenna Wyns/VAC indruk in haar solo van de 1500m, die ze besloot na 4’32”75 en ook de 12”27 van eerstejaarscadette Noor Koekelkoren/DCLA waren meer dan beloftevol bij haar eerste kennismaking over de 80m horden.

Bekijk hier de resultaten van Kessel-Lo.

Auteur: Michel JORDENS
Publicatiedatum: 20/04/2019
Locatie: Kessel-Lo