Webshop

Van maandag 24 tot met 28 juni 2019 vindt in heel Vlaanderen de #PlogMee Challenge plaats. Samen werken we dan aan een betere conditie en een propere buurt!

Mentaliteitswijziging

“We willen in de eerste plaats uiteraard het zwerfvuil dat overal rondslingert aanpakken”, zegt Michel Van den Bosch, zaakvoerder van Gezondverstandig.be. “Tegelijk willen we de mensen door deze actie ook meer bewust maken van hun eigen gedrag. Door mee te doen aan #PlogMee beseffen ze hoeveel afval er in onze straten, bossen en parken ligt. Ze zullen dan hopelijk volgende keer wel twee keer nadenken voor ze zelf iets op de grond gooien.”

Hoe werkt ploggen

De term ploggen combineert de woorden ‘joggen’ en het Zweedse ‘plocka upp’, wat zoveel betekent als oprapen. “Om al joggend afval op te rapen, heb eigenlijk niet veel meer nodig dan comfortabele loopkleren, een herbruikbare zak en natuurlijk de nodige motivatie”, zegt Michel Van den Bosch. “Gelukkig kunnen ook de minder sportieven onder ons ploggen, tijdens een wandeling bijvoorbeeld.”

#PlogMee !

De #PlogMee Challenge vindt plaats van 24 tot 28 juni en legt geen verplichtingen op: je kiest zelf op welke dagen je loopt, hoe ver je dit doet en hoeveel afval je opraapt. Alle beetjes helpen! Registreert je op www.plogmee.be. Je ontvangt dan een invulformulier waarop je je activiteit, je kilometers en je hoeveelheid afval kan bijhouden. 

Spread the word

Iedereen kan helpen om deze actie meer bekendheid te geven. Dat kan op enkele manieren:

  • Word lid van de #PlogMee Facebookgroup
  • Zet je op “aanwezig” op het #PlogMee evenement op Facebook
  • Deel al je plogavonturen op je social media met de hashtag #PlogMee

TV-maker Dieter Coppens engageert zich alvast om mee te ploggen! Bekijk hier een videofragment.

Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in op www.plogmee.be en #PlogMee!

Auteur: Paula VANHOOVELS
Publicatiedatum: 18/06/2019