Webshop

Team Calipage Craft (Robin Hendrix, Simon Debognies, Stijn Devulder, Isaac Kimeli, Riken Ost en Thomas De Bock) heeft in Brussel in en rond het Koning Boudewijnstadion een bijzonder spannende en hoogstaande editie van de Ekiden gewonnen. Het zestal klaarde de marathonklus in een Belgisch record van 2u06'22". Het mannenteam van Excelsior en het vrouwenteam van DCLA veroverden de interclubtitel.

Onder een stralend nazomerzonnetje vond één week voor de start van het veldloopseizoen met de CrossCup Relays de veertiende Ekiden plaats. In principe was het zelfs iets te warm om echte toptijden neer te zetten. Maar daar viel niets van te merken .De twee favorieten - Team Saucony en Team Calipage Craft - legden er stevig de pees op. Ze gaven elkaar nauwelijks iets toe op het heuvelende parcours. De slotlopers van beide teams Thomas De Bock (Team Calipage Craft) en Michael Somers (Saucony) begonnen samen aan de afsluitende aflossing. In de laatste afdaling plaatste De Bock zijn ultieme versnelling. De twee liepen vrijwel gelijktijdig het Koning Boudewijnstadion binnen met licht voordeel voor De Bock. Met een vinnige langgerekte eindsprint wist hij zijn kleine voorsprong te verdedigen. De klok stopte op 2u06'28". Een verbetering van het twaalf jaar oude Belgisch record (van Stefan Van Den Broeck, Guy Fays, Frederic Collignon, Rik Ceulemans, Benjamin Barbier en Joeri Schoffelen) met 35 seconden. Ook Saucony bleef nog onder het vorige BR. Running Team Tens@Fit Ranst werd derde in 2u08'56".
Team Yellow Armada was de beste vrouwenploeg in 2u35'46". De Ekiden krijgt ook een aparte rangschikking voor de atletiekclubs. Excelsior Brussel pakte in eigen huis de titel in 2u10'59". Goed voor de zesde plaats in totaal. Het team kreeg stevig weerwerk van CABW (tweede in 2u12'29"). AC Geraardsbergen (2u21'55") won het brons. De nationale titel voor clubs bij de vrouwen ging eens te meer naar Daring Leuven in 2u39'21". Dat gebeurde al voor de 10de keer op 14 edities. Maar DCLA kreeg het ook nu niet cadeau. CA Brabant Wallon (2u41'46") en het jonge team van AV Lokeren (2u45'37") moesten niet veel onderdoen. Er namen liefst 1.400 teams deel aan de Ekiden.

Bekijk hier de resultaten.

Auteur: Bart SPRUIJT
Publicatiedatum: 14/10/2017
Locatie: Brussel, KB-stadion
Tags: ekiden