Webshop

Thomas Van der Plaetsen is een week geleden aangekomen in Zuid-Afrika, waar hij blijft tot Kerstmis. De voetblessure die hem deed opgeven op het EK in Berlijn, behoort ondertussen tot de verleden tijd.

"Na Berlijn heb ik zes weken moeten rusten, en kon ik helemaal niks doen. Daarna ben ik rustig beginnen te revalideren op een alternatieve manier, onder meer op de fiets", blikt Thomas Van der Plaetsen/DEIN nog even terug op de afgelopen maanden. Het vizier is ondertussen al lang op de toekomst gericht. "Begin oktober heb ik de echte trainingen hervat. In 2018 ben ik door blessures af en toe onderbroken geweest, maar de voorbereiding was eigenlijk heel goed. Die ben ik dan ook niet kwijt."

In 2019 staan er verschillende belangrijke doelen in de agenda van Thomas, en dus moet er een stevige basis gelegd worden om klaar te zijn voor een pittig seizoen. "Met die basis zijn we nog meer bezig dan andere jaren. De focus ligt vooral op het loopwerk. Daarna wil ik in de winter nog sleutelen aan de horden, het speerwerpen, verspringen en hoogspringen."

Het EK indoor in Glasgow in maart staat op de planning, al zal Thomas daar met zijn 8.007 punten van afgelopen niet zomaar voor uitgenodigd worden. "Daarom ben ik van plan om aan het BK zevenkamp mee te doen, om mij te plaatsen. Als ik een beetje in vorm ben, kan ik indoor altijd scoren. Dan zijn medailles zeker mogelijk. Bovendien levert dat veel punten op voor de wereldranking, waar de kwalificatie voor het WK outdoor op gebaseerd is."

Ook over zijn plannen voor na het EK indoor heeft de tienkamper al goed nagedacht. "Het is de bedoeling om mijn vorm van het indoorseizoen nog even door te trekken en binnen de maand al een tienkamp af te werken. Daarna kan ik rust nemen, en in zekere zin opnieuw beginnen aan mijn zomer."

"Je kan het een dubbel seizoen noemen. Als het eerste deel van dat seizoen heel goed is, zal Götzis waarschijnlijk voor een keer niet op de planning staan. Ik hoop er wel op, dat het eens een seizoen wordt waarin alles volgens plan loopt. De afgelopen jaren waren jammerlijk, maar ik kan er geen energie in stoppen om daar gefrustreerd over te blijven."

Auteur: Milan AUGUSTIJNS
Publicatiedatum: 08/11/2018
Locatie: Brussel