Webshop

Na zijn kort indoorseizoen vertelde Thomas Van Der Plaetsen dat hij nog niet helemaal zeker wist hoe de daarop volgende maanden vorm zouden krijgen. Ondertussen zijn de knopen doorgehakt.

Wanneer zou hij precies naar Zuid-Afrika trekken en vooral: welke wedstrijden zou hij uitkiezen? Op die vragen kon Thomas Van Der Plaetsen/DEIN bij het BK nog geen precieze antwoorden geven. Nu wel. Hij kiest voor de tienkamp in Götzis op 26 en 27 mei. "Ik ben momenteel in Zuid-Afrika en blijf hier de hele periode tot Götzis", zegt hij vanuit Stellenbosch.

In Berlijn verdedigt Thomas in augustus zijn Europese titel in de tienkamp, maar eerst moet hij zich natuurlijk nog plaatsen. Het minimum staat op 7.915 punten, het persoonlijk record van Thomas op 8.332. "In deze periode maak ik de overgang naar de competitiegerichte trainingen. Het is al heel goed verlopen, en alles gaat nog steeds naar wens. Ik kijk dus al uit naar het zomerseizoen."

Voor hij richting Götzis de frisheid gaat opzoeken, kiest 'VDP' in deze fase nog voor hard labeur. Voor afbouwen is het nog te vroeg. "In combinatie met de specifieke trainingen doe ik nu inderdaad nog wat zwaar werk: lactische prikkels, kracht en extra snelheidswerk."

Auteur: Milan AUGUSTIJNS
Publicatiedatum: 07/04/2018
Locatie: Brussel